pátek 9. listopadu 2018

Prapodivné typy lidí v kavárně


Dnes trochu odlehčím atmosféru. Sedím totiž v kavárně, kde pracuje má přítelkyně a jelikož mám prd co na práci koukám okolo sebe ( respektive přes "bar" ) a pozoruji lidi, co zde tráví své volné chvilky.
Každý si určitě ihned vzpomene na Saturnina a na tento úryvek z oné báječné knihy :
"Přemýšleli jste už někdy o tom, co uděláte, když budete v neděli dopoledne sedět v luxusní kavárně pohodlně opřeni v měkkém boxu a před vámi na stole bude mísa plná koblih? Podle teorie dr. Vlacha existuje několik skupin lidí: „…Jde-li o člověka bez fantazie a smyslu pro humor, bude se v poloprázdné kavárně na mísu koblih dívat třeba do oběda… Pak jsou lidé, kteří se při pohledu na mísu koblih baví představou, co by se dělo, kdyby někdo začal ostatní koblihami bombardovat… A nakonec existuje třetí skupina lidí, které zmíněná představa láká natolik, že vstanou a uskuteční ji…!“ 
Jiří: „Ne! Takoví lidé, pevně věřím, neexistují…“
Doktor Vlach: „A kam byste potom zařadil Saturnina…?!“"

To jak krásně Dr. Vlach popisuje ony tři typy lidí v luxusní kavárně a jejich chování při pohledu na mísu koblih je brilantní. Realita ( alespoň v této kavárně ) je absolutně a brutálně odlišná od reality. Nejenže, je těch skupin daleko více, ale dokonce nejsou ani tak mírumilovné, jak se při čtení Saturnina zdá. Kdybych je měl vyjmenovat všechny, bylo by to moc dlouhý a nebavilo tě to číst. Takže pro dnešek, se také pokusím vejít do třech sort stejně jako doktor Vlach.

Takže bych se bez váhání pustil do takové první škatulky a to jsou takoví ti NORMÁLNÍ LIDÉ co přijdou na kafčo a zákusek. Přijdou pozdraví posadí se a vybírají z nabídky. Po příchodu obsluhy si objednaji a ví přesně co chtějí. Poděkují a v klidu čekají až jim objednané laskominy přistanou na stole. Po tom co si patřičně vychutnaji kávu a něco k tomu požádají o zaplacení a pokojně odejdou.

Pak je tu druhá skupina. A to jsou lidé, kteří jsou velice podobní první skvadře až na jeden rozdíl. Absolutně vůbec netuší co by si dali. Říkám jim NAFRNĚNÝ VYBÍRAČI / ČKY. Sedí a na celou kavárnu se baví stylem: " Co si dáš Jaruš? Dáš si taky tu šlehačkovou kostku?", na to Karina opáčí: " Né to né tam je šlehačka, to je moc tučný dám si jen linecké kolečko. " A takto probíhá tahle konverzace od zákusků po kafe do té doby než přijde obsluha a před ní tato konverzace pokračuje ještě hodnou chvíli.


Je nutno podotknout, že tyto dvě bandy lidí odchází v podstatě bezprostředně po sněžení a vypití všeho objednaného. Protože pak je tu jedna absolutně spešl skupina, kterou už bezpečně známe a vždy při jejím příchodu se chytáme za hlavu.


Říkáme jim MAMINY UČITELKY. A to z prostého důvodu. Chodí nám sem s děckama a všech pět ženštin jsou učitelky. 

A to je vám taková sebranka. Za prvé přijdou okolo tak půl pátý a odchází 2-3 minuty před šestou a to kavárna zavírá v šest. A k tomu, že by měli asi zaplatit jim nenapoví ani to, že už utirame stoly nebo začínáme zametat a prostě je vidět uklízecí ruch. No a oni to úplně ignorují. To by člověk ještě kousnul, přece jenom je otevřeno do šesti. Ale ty jejich ratolesti. To je jak když vypustíte tygry do arény. Řvou, všude všechno hází a s učitelskejma to ani nehne. Nenapadne je okřiknout ani po tom, co všichni hosti co doposud pobývali v kavárně ( ať už normálové, nebo nafrněný, nebo třeba důchodci, který jsou sice hluchý, ale tohle by probudilo i mrtvýho ) se po jejich příchodu zvedají a zběsilým úprkem kavárnu opouštějí. No prostě děs. Přišli jsme s teorií, že jim je to putna, poněvadž děcka ve škole dělaj taky rambajz a tudíž jim to nepřijde divné a nechají své haranty rušit celkovou pohodu a poklid kavárny. No a teď si tohle všechno nakombinujte dohromady a vyjde vám ten maglajz a zmatek, který po jejich příchodu nastává. Kdo nezažil nepochopí. Takže jestli nevěříte, přijďte se sem někdy v pátek za námi podívat a zažijete Peklo na zemi.


Pro dnešek všechno. Doufám že se Vám to líbilo a alespoň trochu Vás to pobavilo. Buďte prostě raději nafrněný, nežli rodiče, kterým je jedno, že jejich děcka dělaj bordel.


U dalších příhod a patalií se těším nashledanou.

Vlada

Žádné komentáře:

Okomentovat

Buďme slušní :)